Leren duiken

Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen! Binnen Onderwatersport Veghel (OWS-Veghel) kun je verschillende NOB-duikbrevetten halen (zie ook onder Opleidingen). Met deze duikbrevetten kun je overal ter wereld duiken.

Is duiken moeilijk?

Nee duiken is niet moeilijk.  Leren snorkelen of duiken is verrassend leuk en het gaat bijna spelenderwijs. Bij duiken draait alles om veiligheid en daarvoor heb je wat kennis, wat oefening en vooral je gezonde verstand nodig. Met je instructeur en je medecursisten maak je je snel allerlei nieuwe vaardigheden eigen en naarmate je vordert, zul je steeds beter zien hoe vanzelfsprekend het allemaal eigenlijk is. De theorie -als je dat grote woord ervoor wilt gebruiken- is geheel gericht op de dingen die je praktisch in het water oefent. Wat moet je doen en waarom? Kan het ook anders? Een bètastudent zal weliswaar zijn hart op kunnen halen aan de boeiende fysica die altijd op de achtergrond meespeelt, maar de cursist die zich daar nooit erg voor heeft geïnteresseerd, hoeft niet bang te zijn dat hij met ingewikkelde natuurkundige problemen wordt doodgegooid. Nee hoor, duiken is écht niet zo moeilijk; bijna iedereen kan het leren! Na de lessen in het zwembad, word je opleiding voltooid met een aantal duiken in het buitenwater. Jazeker, hier in Nederland. 20130921-092253-Erik-_O9C2439En dan begint het avontuur pas echt, want ons water zit barstensvol met boeiend leven, groot en klein. Je kunt er dingen zien die nog nooit op de tv vertoond zijn, maar er zijn mogelijkheden zat om jezelf in allerlei andere richtingen te ontplooien. Wil je op ontdekkingstocht, dicht bij huis of ver weg in exotische zeeën? Ben je geïnteresseerd in het leven onder water of wil je leren hoe je van die prachtige foto’s maakt? Word je misschien aangetrokken door de wrakken, waarvan er 10.000 en meer op de bodem van de Noordzee liggen te wachten op avontuurlijke, goed opgeleide duikers?

Kennismaken

Elke dinsdagavond van 19.00 tot 20.40 uur zet OWS-Veghel de deuren van Zwembad de Beemd in Veghel wijd voor je open (op afspraak) als je zelf wil ervaren hoe het is om onder water te ademen en aan de grootste ontdekkingstocht van je leven te beginnen. Want dat is duiken, een heel nieuw gevoel van rust, vrijheid, ontspanning en een niet aflatende verwondering.  Er staat een team van enthousiaste instructeurs klaar -allemaal ervaren, onbetaalde vrijwilligers!- die je bij iedere nieuwe stap zal begeleiden. Zij doen dit zelf ook voor hun plezier en je kunt erop rekenen dat ze er alles aan doen om jouw eerste duik met snorkel- of ademapparatuur tot een prettige en ontspannen belevenis te maken. Zie je nu wel? Jij kunt het ook! Hoewel een introductie je tot niets verplicht, gaat het de vereniging wél om nieuwe leden. We kunnen die leden zelf opleiden, van het eerste begin tot hoever je wilt gaan.