ScubaDoe opleiding

scubadoeDe opleiding ScubaDoe…….met Octo & Poezz…

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport!

NOB JeugdprogrammaOcto&Poezz maken je wegwijs in de ScubaDoe-jeugdopleiding waarbij kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de snorkel- en duiksport, alvorens ze vanaf hun veertiende met de 1*-duikopleiding van de NOB kunnen beginnen. Octo&Poezz bereidt je hier optimaal op voor door je stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus (A, B en C). Na ieder niveau haalt het kind een diploma. De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau kan het kind één of meerdere buitenwaterduiken gaan maken.

De snorkel- en persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Zodra een kind de vier niveaus van de persluchtopleiding heeft doorlopen én 14 jaar is, kan hij/zij beginnen aan de 1*-duikopleiding van de NOB. Met het behalen van het ScubaDoe-brevet kan zelfs vrijstelling gekregen worden voor de zwembadlessen van de 1*opleiding.

Meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Kom dan eens gratis meedoen of kijken op één van onze trainingsavonden op de dinsdag.