Veiligheid

OngevalsimulatieVeiligheid staat hoog in het vaandel bij Onderwatersport Veghel. Als duikers bevinden wij ons vaak in een voor de mens vreemde omgeving. Zo staan we onder water onder grotere druk, hebben we hulpstukken nodig om normaal te kunnen ademhalen en kunnen we niet altijd zomaar even snel naar de oppervlakte.

Is duiken dan niet veilig?

Nee, dit wil niet zeggen dat duiken daarom een onveilige sport is. Een goed opgeleide duiker is een duiker die onder water goed de controle heeft over zijn uitrusting, samen met zijn buddy een gecontroleerde duik kan maken en die weet hoe hij bij problemen moet handelen.

Duikveiligheid bij Onderwatersport Veghel

Omdat veiligheid zo belangrijk is, is Onderwatersport Veghel van mening dat elke duiker een bepaalde basiskennis moet hebben. Zo krijgen alle duikers bij Onderwatersport Veghel te maken met zowel de theoretische als praktische aspecten. IMG_9210Alle leden kunnen een reanimatie cursus volgen en meedoen met de regelmatig georganiseerde ongevallen simulaties. Deze doen we zowel in het zwembad als in het buitenwater. Voor hen die meer willen zijn er ook mogelijkheden specialisaties te volgen, bijvoorbeeld de ” BLS, Oxygen First Aid for scuba diving injuries” training van DAN waarvoor we zelf de instructeurs binnen de vereniging hebben.

Medische keuring

Om te mogen duiken moeten we in een goede fysieke gezondheid verkeren. Elke duiker moet daarom minimaal om de 3 jaar een medische keuring ondergaan bij een arts die sporters (duik-)medisch mag keuren.

Extra informatie

daneurope