Workshop Vintechniek

Het was al door enkele leden gevraagd, maar nu gaat hij er toch echt aan komen, de workshop vintechnieken (oftewel de frogkick)!

Tijdens de workshop zal de ‘frogkick’ behandeld worden, voor sommige misschien wel bekend, maar ook de ‘back kick’ en de ‘modified flutter kick’ worden behandeld en geoefend.

Voor degene die het weinig tot niks zegt, met deze alternatieve vinslagen kan je een stuk beter manoeuvreren, kan je achteruit zwemmen en een helikopter draai maken op je plaats. Bijkomend voordeel (of eigenlijk het hoofddoel) is dat je een stuk minder vermoeid raakt van het zwemmen en geen stof veroorzaakt onderwater!

Erik Tamminga en Stijn van Dartel gaan deze workshop verzorgen, het is geen officiële cursus, dus geen cursusgeld, geen brevetten en geen pasjes.

We beginnen in het theorielokaal op dinsdag 6 januari 2015 om 19:00 om vervolgens met je eigen duikuitrusting en buitenwatervinnen(!!) het zwembad in te gaan. De ervaring heeft ons geleerd dat splitvinnen niet werken, dus neem of je binnenwatervinnen mee of probeer andere vinnen te regelen.

Vervolgens is het aan de duikers zelf om dit te gaan oefenen in het buitenwater, natuurlijk zullen Erik, Stijn en andere mensen die het onder de knie hebben daarbij assisteren.

Voor de mensen die het nog nooit gedaan hebben, het is een zeer leuke en leerzame workshop die je been- en voetcoördinatie op de proef stellen, eveneens als je basistrim!

Helaas kunnen we hem niet verplichten, maar wat is er nou mooier dan een mooie duikplas zonder stof?!


De workshop is intussen geweest. Het was een super leuke avond met een grote groep geinteresseerden. Voor velen een eye-opener en uit de feedback is gebleken dat we deze avond best nog een keer mogen organiseren. Dus op naar een volgende sessie!

Workshop Vintechnieken

Posted in Nieuws, Opleiding and tagged , .

Geef een reactie