Aan de tafel, bij RondOMSport

8 April 2024. OWS-Veghel komt op TV! Het programma RondOMSport bij Omroep Meierijstad licht elke maand twee verschillende sporten uit. In een heuse talkshow format wordt er gesproken over deze sporten, met als doel om de sport in onze gemeente aandacht te geven en het publiek bekend te maken met de verenigingen.

Begin April ontvangt Gerwin de vraag ‘Willen jullie meedoen aan de RondOMSport van April?‘ Ja, natuurlijk! In allerijl wordt er wat representatief beeldmateriaal verzameld en maandagavond 20.00u zitten Erik en Gerwin in een heuse Studio, aan een talkshow-tafel, net zoals bij Umberto. Het lijkt allemaal een heel stuk professioneler dan wij hadden gedacht.

Het programma wordt in een redelijk relaxte sfeer opgenomen, er wordt wat gekletst en er worden wat grapjes gemaakt terwijl de (oudere) heren van de omroep de camera’s afstellen en de microfoons richten. De talkshow host, strak in ’t jasje en met ’t haar in model, oefent wat met de regie, terwijl wij denken dat hij het tegen ons heeft… . En dan begint het.

Aan tafel deze avond uiteraard wij, vanuit Onderwatersport Veghel, en twee heren van een rallyteam uit onze Meierijstad. De talkshow host begint met vragen stellen, vragen die ik (Erik) van tevoren nog niet gezien of gelezen had. Dus alles is improviseren. De doelgroep zijn de inwoners van Meijerijstad, dus we moeten het niet te technisch maken en goed begrijpelijk houden. Dat is best lastig, maar Gerwin en ik, we kwamen er wel uit. Het ging allemaal heel snel en na korte tijd waren de vragen aan ons alweer voorbij en werd er geschakeld naar de Rallysport.

Wat was dat leuk! De opname werd die zelfde avond nog gemonteerd en zou wellicht ook die avond nog uitgezonden worden op het kanaal van Omroep Meierijstad, in heel de Meierij :-0 .

Uiteindelijk hebben via de TV niet veel mensen onze uitzending gezien, gok ik. Maar voor iedereen hier de link naar de uitzending zoals je hem terug kunt zien op YouTube. Veel plezier met kijken, en ondertussen genieten deze twee BV’ers van de aandacht…

Gerwin van Doleweerd en Erik Tamminga

Posted in Homepage, Nieuws, Verenigings-nieuws.