Koninklijke onderscheiding voor Dries Prak

Op 24 april 2015 is ons erelid Dries Prak benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange vrijwilligerswerk bij de Veghelse Reddingsbrigade en Onderwatersport Veghel.

Dries is de jaren 70 begonnen met sportduiken bij “Scyllias”in Uden. In 1981 door het bestuur van de Veghelse Reddings Brigade aangezocht om in Veghel duikopleidingen te gaan verzorgen onder de vlag van de Reddingsbrigade. Vanaf dat moment tot nu toe is hij wekelijks met onderwatersport bezig.

In het begin met het verzorgen van jeugd snorkel en perslucht opleidingen in het zwembad, en later met het verzorgen van duikopleidingen. Hierbij moet men dan denken aan theorie, zwembad en buitenwater trainingen en het mede afnemen van de daarbij behorende examens. In die jaren heeft hij ook diverse jeugdduikvakanties georganiseerd naar Spanje.

Op 19 maart 1993 was hij één van de medeoprichters van “OnderWaterSport Veghel”. Deze vereniging is de afsplitsing van het duikdeel van de Reddingsbrigade. Al die tijd is hij binnen de vereniging actief geweest op diverse bestuursfuncties, als redacteur van het clubblad, als trainer en begeleider van cursisten en als organisator van diverse evenementen voor de leden.

Speciaal de jeugdopleidingen hebben altijd volop zijn aandacht gehad (de jeugd heeft de toekomst). Inmiddels zijn er al verschillende leden die kunnen zeggen dat vader of moeder ook nog les gehad hebben van Dries.

Ondanks zijn hoge leeftijd van 83 jaar is hij nog elke dinsdagavond in het zwembad te vinden tijdens de wekelijkse clubtrainingen. Nu niet meer als een actieve duiker, maar nog steeds beschikbaar om in te vallen als er onverwachts een trainer is uitgevallen en gevraagd en ongevraagd adviserend. De jeugdleden kennen Dries niet anders als “Opa Dries”.

Deze jarenlange geheel belangeloze inzet voor de duiksport, OWS-Veghel vereniging, en in het bijzonder de jeugdopleidingen hierin, verdienen een blijvende waardering in de vorm van een Koninklijke Onderscheiding.

 

dries_1

Posted in Nieuws.