Opleiding Basis Nitrox

Duiken in Nederland biedt vele uitdagingen. Denk maar aan de prachtige duiklocaties in Zeeland, de zoetwaterplassen en de Noordzee met al zijn wrakken op de zeebodem. Op al deze locaties kun je met perslucht leuke en interessante duiken maken, maar vaak wil je net iets langer op dat wrak blijven of net iets langer duiken zodat je op een plek kunt komen waar je met perslucht net niet kunt komen. Nitrox biedt je onder anderen de gelegenheid om, in verhouding met perslucht op dezelfde diepte, langer op een bepaalde diepte te blijven. Wanneer iemand die dezelfde duik op perslucht maakt aan de opstijging begint, kunnen jij en je buddy nog wat langer van de duik genieten. Maar je kunt Nitrox ook gebruiken als een veiliger gas wanneer je de nultijden hanteert van perslucht!

In de opleiding Basis Nitrox leer je de mogelijkheden en beperkingen van het duiken met Nitrox. Welke materialen heb je nodig, hoe worden de cilinders gevuld, hoe plan ik een duik en hoe voer ik die duik uit. Je zult al snel merken dat duiken met Nitrox niet moeilijk is en eigenlijk niet heel erg veel afwijkt van een gewone duik op perslucht. Er zijn alleen een paar dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden, deze leer je in de cursus.

Na deze opleiding ben je in staat om binnen de nultijden een veilige duik te maken met Nitrox, in Nederland en in het buitenland.
Ben je na deze opleiding geprikkeld kun je de Nitrox gevorderde opleiding volgen bij de NOB.

Waaruit bestaat de opleiding.

Theorie: 9 maart en 19 maart
De opleiding bestaat uit twee theorielessen (ca. 3 uur per avond).
Hierin behandelen we de hoofdstukken uit theorieboek, we gaan dieper in op wat Nitrox is, het plannen van een duik en veiligheid. De theorie wordt afgesloten met een toetsing.

Praktijk: 21 maart en 11 april
Wanneer de theorie toetsing met een voldoende is afgesloten gaan we naar buiten voor 3 buitenwaterduiken.
Dag 1 gaan we kijken hoe een fles gevuld wordt met Nitrox en gaan we zelf analyseren en labelen.
Dag 2 gaan we naar Vinkeveen voor twee bootduiken op de Vinkeveense plassen. Waarom zouden we niet meteen het voordeel van Nitroxduiken gaan ervaren op 1 van de mooiste duikplekken van Nederland

Kosten:
Opleiding Basis Nitrox € 130,00

Dit is de complete cursus:
– Instructeur
– Cursusboek
– Brevetkaart
– 3 Flesvullingen (12 liter flessen) 2 bootduiken

Inschrijven:
Inschrijven voor 15 februari bij Gerwin van Doleweerd

Posted in Opleiding.