Specialisatie Nitrox basis

omslag-nitrox-basis-kleinHij staat bij menig duiker al een tijdje op het verlanglijstje en bij hen waar dat nog niet zo is zou dat eigenlijk wel zo moeten zijn! De Specialisatie Nitrox-duiker (basis).

De specialisatie Nitrox basis is een van de meest nuttige specialisaties die je kunt volgen. Met de kennis van nitrox kun je veiligere duiken maken of kun je de duiktijd verlengen. Dat betekend dat je langer kunt genieten van dat wrak of de veiligheidsmarges kunt vergroten als je een of meerdere duiken op een dag wilt maken.

Wil je dat? En ja, dat wil je! Overweeg dan eens om deze basis nitroxopleiding te volgen. Je leert duiken met nitroxmengsels EAN32 en EAN36. Duiken met een verhoogd zuurstofpercentage – en daardoor een lager stikstofpercentage – geeft je die extra minuten of die extra veiligheid! Tijdens de cursus leer je waarom.

Gegoochel met gassen, is dat niet erg speciaal, is dat wel nodig en maakt dat je duiken niet extra duur? Nee, ja en nee! Het is geen rocket science en je kunt het bijna in elke shop of tijdens je duikvakantie krijgen. Nitrox kost (vooral in het buitenland) vaak niets of slechts 1-3 euro per fles vulling extra. Een kleine investering voor extra veiligheid.

OWS-Veghel heeft zelf geen instructeurs die deze specialisatie mogen geven. We hebben een bevriende instructeur van een andere vereniging bereid gevonden om ons deze specialisatie te geven. De specialisatie bestaat slechts uit 2 avonden theorie en 2 buitenwater duiken. Elke duiker (1*-duikbrevet of hoger) mag mee doen.

Kosten
De kosten voor de specialisatie bedragen  EUR 50,-. Dit is voor het NOB-lesboek, de brevet registratiekaart, de tabellen voor in je logboek en een kleine vergoed voor de instructeur.

Data
De specialisatie plannen we als volgt: De theorie op 24- en 31 maart en de praktijk op 25 april. Omdat plannen met een externe instructeur lastiger is en we er geen lang lopend verhaal van willen maken vragen we 100% aanwezigheid.

Inschrijven
Wil je mee doen? En volgens mij wil je dat. Maak je agenda dan vrij laat Erik Tamminga dat dan voor 1 februari 2015 weten (erik@etamminga.nl). Voorlopig nog geen maximum op het aantal inschrijven.

Posted in Nieuws, Opleiding and tagged , .

Geef een reactie