Start opleiding 2* duiker

Beste 1* duiker (Open Water Diver of gelijkwaardig),

Je hebt onlangs of al enige tijd geleden je 1* duikbrevet (Open Water Diver, op gelijkwaardig  gehaald. Hopelijk heb je daarna mooie duiken gemaakt in binnen- en buitenland en van het onderwater leven genoten. Als 1*-duiker mag je samen met een buddy overdag duiken maken tot een diepte van 20 meter. Zou je graag je horizon als sportduiker willen verbreden? Duiken na zonsondergang en de vissen bewonderen die je overdag niet ziet, duiken in getijdenwater, duiken naar een wrakje dat op 30 meter diepte ligt, het leven onder water herkennen of meer kennis opdoen in het assisteren van je buddy bij onverwachte situaties? Dan is de 2* duikopleiding (Advanced Open Water) iets voor jou!!! 

Tijdens de 2*-duikopleiding heb je de keuze om tot een diepte van maximaal 20 of 30 meter te duiken. Als je het standaardprogramma van de 2*-duikopleiding volgt, doe je alle vaardigheden tot een diepte van 20 meter. Wil jij vaardig worden in het duiken naar dieptes tussen de 20 en 30 meter, dan doe je de On-topspecialisatie Diep Duiken. 

Wanneer willen we beginnen?

Eind februari/begin maart 2021 willen we beginnen met de (online) theorielessen van de 2* duikersopleiding zodat we klaar zijn met de theorie voor de aanvang van het buitenwaterseizoen in april (er van uitgaande dat dit mogelijk is i.v.m. Corona). In deze opleiding doe je onder meer ervaring op met het plannen en veilig uitvoeren van duiken onder diverse omstandigheden. Er wordt bovendien aandacht besteed aan de meest voorkomende duikgerelateerde aandoeningen: hoe herken je ze en hoe moet je erop reageren? Er gaat weer een wereld voor je open!

Voordat je je 2*-duikbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal 20 duiken hebben gemaakt. De duiken uit je vorige opleiding tellen hierbij mee, evenals de duiken die je maakt in het kader van deze opleiding.

Wat moet je doen om aan deze opleiding deel te kunnen nemen?

Ten eerste moet je jezelf opgeven vóór 14 februari  a.s.. Dat doe je bij Jeroen van Puijenbroek. Om deel te kunnen nemen moet je ook beschikken over een (geldige) medische goedkeuring voor het beoefenen van de duiksport.  

Opgeven: Via e-mail bij Jeroen van Puijenbroek, coördinator 2* duikopleiding OWS-Veghel. Ook al heb je je al eerder mondeling opgegeven bij Wilbèr of een van de andere trainers, graag toch even een mailtje ter bevestiging aan Jeroen!

Kosten
Voor de 2* duikopleidingen dient men € 150,- te betalen als tegemoetkoming in de verenigingskosten. In dit bedrag zijn de cursusboeken inbegrepen.

Posted in Opleiding.