OWS-Vewghel start weer met de specialisatie “Droogpak duiken”. Alle gebrevetteerde leden vanaf 1* kunnen zich aanmelden voor het volgen van deze specialisatie.
Wanneer:
Theorie op dinsdagavond 22 september van 19.00 – 22.00 uur (wellicht online?)
Praktijkdag op zondag 04 oktober (locatie nog nader te bepalen)
Minimaal aantal deelnemers is 4, geen maximum….
Kosten bedragen € 37,50 voor het cursusboek, brevetregistratie en lunch op de praktijkdag. Overige kosten zoals overige consumpties tijdens theorieles en (mogelijke)entreegelden zijn niet inbegrepen.
Aanmelden kan bij Gerwin tot maandag 14 september a.s.
Helaas is ons ere lid en oud voorzitter Dries Prak, op zondag 23 augustus 2020 overleden.
Dries was een van de oprichters van de
vereniging, en vanaf het begin een zeer betrokken lid.
Hij heeft diverse bestuursfuncties gehad, maar
zijn hart lag altijd bij het begeleiden en opleiden van mensen voor de mooie
wereld onderwater. Vanuit de tijd dat Onderwatersport nog een onderdeel was van
de Reddingsbrigade is Dries de spil geweest voor alle opleidingen. Of het nu
ging om zwembadtrainingen of om complete duikopleidingen; Dries kon je verder
helpen.
Dries laat zich kenmerken als een mensen-mens, hij was
een verenigings-mens in hart en nieren en was tot het laatst betrokken bij het
wel en wee van Onderwatersport Veghel. Dries we zullen je missen op je vaste
plaats aan de bar op de dinsdagavonden
Op dinsdag 1 september 2020 starten we weer met het nieuwe snorkel- en duikseizoen. Een seizoen met nog veel onzekerheden. Het Corona virus is nog niet verdwenen en het is onduidelijk wat voor impact dit gaat hebben op het komende seizoen.
De coronamaatregelen van vóór de zomer zijn nog steeds toepassing.
Houd je aan de algemene veiligheids- en hygiene maatregelen.
De snorkelaars, persluchtgroep en jongvolwassene (19:00-20:40 uur) dienen 1,5 meter afstand tot de instructeurs en toezichthouders te houden.
De volwassenen moeten nog steeds 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Voor deze groep blijft het maximum voorlopig op 12 zwemmers staan en dien je je ieder kwartaal aan te melden. Wil je meetrainen en heb je je nog niet opgegeven dan kan dit nog tot en met dinsdag 25 augustus via communicatie@ows-veghel.nl. Daarna wordt het schema tot de herfstvakantie gemaakt en rondgestuurd aan de deelnemers.
Klik voor een overzicht van de volledige maatregelen op: Corona-maatregelen.
Wegens de aangescherpte maatregelen rondom het Corona-virus zal het OWS-Veghel hemelvaart-“weekend” in Zeeland dit jaar NIET doorgaan. Camping Recreatieboederij Van Langeraad is van dit besluit op de hoogte gebracht.
Mochten er ontwikkelingen zijn dan brengen we je daarvan op de hoogte via mail en op onze website.
Duiken in Nederland biedt vele uitdagingen. Denk maar aan de prachtige duiklocaties in Zeeland, de zoetwaterplassen en de Noordzee met al zijn wrakken op de zeebodem. Op al deze locaties kun je met perslucht leuke en interessante duiken maken, maar vaak wil je net iets langer op dat wrak blijven of net iets langer duiken zodat je op een plek kunt komen waar je met perslucht net niet kunt komen. Nitrox biedt je onder anderen de gelegenheid om, in verhouding met perslucht op dezelfde diepte, langer op een bepaalde diepte te blijven. Wanneer iemand die dezelfde duik op perslucht maakt aan de opstijging begint, kunnen jij en je buddy nog wat langer van de duik genieten. Maar je kunt Nitrox ook gebruiken als een veiliger gas wanneer je de nultijden hanteert van perslucht!
In de opleiding Basis Nitrox leer je de mogelijkheden en beperkingen van het duiken met Nitrox. Welke materialen heb je nodig, hoe worden de cilinders gevuld, hoe plan ik een duik en hoe voer ik die duik uit. Je zult al snel merken dat duiken met Nitrox niet moeilijk is en eigenlijk niet heel erg veel afwijkt van een gewone duik op perslucht. Er zijn alleen een paar dingen waar je op moet letten en rekening mee moet houden, deze leer je in de cursus.
Na deze opleiding ben je in staat om binnen de nultijden een veilige duik te maken met Nitrox, in Nederland en in het buitenland. Ben je na deze opleiding geprikkeld kun je de Nitrox gevorderde opleiding volgen bij de NOB.
Waaruit bestaat de opleiding.
Theorie: 9 maart en 19 maart De opleiding bestaat uit twee theorielessen (ca. 3 uur per avond). Hierin behandelen we de hoofdstukken uit theorieboek, we gaan dieper in op wat Nitrox is, het plannen van een duik en veiligheid. De theorie wordt afgesloten met een toetsing.
Praktijk: 21 maart en 11 april Wanneer de theorie toetsing met een voldoende is afgesloten gaan we naar buiten voor 3 buitenwaterduiken. Dag 1 gaan we kijken hoe een fles gevuld wordt met Nitrox en gaan we zelf analyseren en labelen. Dag 2 gaan we naar Vinkeveen voor twee bootduiken op de Vinkeveense plassen. Waarom zouden we niet meteen het voordeel van Nitroxduiken gaan ervaren op 1 van de mooiste duikplekken van Nederland
Kosten: Opleiding Basis Nitrox € 130,00
Dit is de complete cursus: – Instructeur – Cursusboek – Brevetkaart – 3 Flesvullingen (12 liter flessen) 2 bootduiken
Inschrijven: Inschrijven voor 15 februari bij Gerwin van Doleweerd
Voor de ondersteuning bij de veilige uitvoering van verenigingsduiken hebben we de rol van toezichthouder buitenwater. In 2019 heeft een groot deel van onze actieve volwassen duikers hiervoor de training voor reanimatie (BLS/AED) en zuurstoftoediening (O2) gevolgd. Om onze vaardigheden op peil te houden, willen we deze jaarlijks oefenen. Dit willen we doen op een aantal maandagen en donderdagen in februari.
Onder het motto van gezamenlijk de schouders eronder, gaan we ervan uit dat jullie allemaal weer deelnemen.
De volgende oefenavonden zijn ingepland:
• Ma. 3 februari 19:30-22:00
• Ma. 10 februari 19:30-22:00
• Ma. 17 februari 19:30-22:00
• Do. 20 februari 19:30-22:00
Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Iwan Weultjes via trainers@ows-veghel.nl.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.