Endurance duik en BYO BBQ – zondag 15 sept.

Het nieuwe seizoen is gestart en dat is voldoende reden om weer eens een speciale duik met BBQ te organiseren. 

Het plan; op Zondag 15 september willen we bij de Groene Heuvels een endurance duik met Bring Your Own BBQ organiseren. 

Meestal duiken we in de zomertijd 45 minuten tot 1 uur. Dat doen we al jaren en daar zijn we goed bekend mee. Op deze dag willen we eens wat anders doen…. een lange duik maken. Het doel is, volledig op eigen kracht, een rondje Groene Heuvels te gaan duiken. Deze duik duurt naar verwachting rond de 120-135 minuten, dat is 2 uur tot 2 uur en 15 minuten. We duiken rustig, op een diepte van 5-6 meter. Voor de meesten van ons een record-lengte, een uitdaging misschien. Red je dat wel met je luchtverbruik? Dat kun je uitrekenen. Onze inschatting is dat de meesten van ons, met een 14 liter of grotere fles, dit moeten kunnen halen. Of je kaken en je blaas dit ook kunnen, dat moet je zelf inschatten 😉. Ik kan je uit ervaring vertellen dat het een heel eind is, dat je over een drempeltje moet wat betreft de duur van de duik, maar dat het uiteindelijk super is om eens te doen. Wat betreft decompressie hoef je je geen zorgen te maken, de limieten gaan we nog lang niet benaderen. 

Bij bovenkomst en na het omkleden ben je dan wel aan een hapje en drankje toe. De clubtent en BBQ staan voor je gereed, we sluiten de dag af met een gezellige BBQ. Een Amerikaanse BBQ, dat betekent: breng je eigen BBQ Vlees, supplementen en drank mee. Denk er ook aan dat er parkeerkosten zijn, te voldoen bij het uitrijden. 

De dag start rond 9.30u waar we na de briefing starten met de endurance duik. We zijn rond de klok van 12.00u-12.30u boven.De BBQ start rond 12:45-13:00

Het moment van het einde van de dag bepalen we zelf. Natuurlijk helpen we na afloop allemaal nog even mee met opruimen. Voor iedereen die niet mee doet aan de endurance duik; je kunt toch gewoon mee duiken. Je maakt een reguliere duik van rond de 45-60 minuten. Na afloop van de duik kun je samen met de andere aanwezigen met spanning afwachten tot de endurance-duikers weer boven komen.  

Indien er voldoende aanmeldingen zijn willen we, als het weer het toelaat, ook voor de perslucht-ervaren Jeugd van de vereniging de mogelijkheid bieden om een buitenduikje te maken.

Deze kan alleen doorgaan bij voldoende aanmelding van gekwalificeerde duikers (1*- instructeurs of hoger). Met de jeugd maken we een duik 20-30 minuten tot een maximum diepte van 3 meter. 

Interesse om mee te doen? Geef je op via de mail (evenementen@ows-veghel.nl) en geef aan aan welk onderdeel je mee wenst te doen. 

  • Naam:
  • Onderdeel: Endurance-, normale- of jeugdduik
  • Eet je mee: Ja / Nee

  Met vriendelijke (duik)groeten,Erik Tamminga

En evenementencomissie OWS-V

Posted in Activiteit.