Hemelvaart 2024 – Met z’n allen op een veldje

Camping Van Langeraad, Kerkwerve. Het was nat in Zeeland, er is zoveel regen gevallen dat de caravans op planken gezet werden, de voortenten wellicht niet op mochten en er zelfs speciaal voor deze keer laarzen gekocht werden! Maar wat was het gezellig, wat was de opkomst hoog en wat was het een succes!

Voor een enkeling begint de traditionele Hemelvaart week al vroeg, zelfs bijna een volle week voor Hemelvaartsdag. Op de camping is het écht nat. Zo nat zelfs dat we niet op onze traditionele ‘roosjes’ terecht kunnen, de veldjes zouden kapot gereden worden. Een enkeling heeft het nog geprobeerd, maar voor de meute was het gewoon niet mogelijk, het was te nat.

Boer Peter zat er best mee, maar na wat gemopper, gewik en gewee werd er besloten om het veldje voor het toiletgebouw om te vormen tot kamp, ‘kamp (OWS-)Veghel’. De planken neergelegd, de caravans er over gereden en de (voor-)tenten opgezet. Omdat dit veldje eigenlijk niet geschikt is voor camperen werd ook stroom provisorisch aangelegd. Uiteindelijk met 7 Caravans en de nodige tentjes, bijna met z’n allen op één veld, wat gezellig.

De opkomst was hoog dit jaar! De nieuwe clubtent was zelfs een moment te klein om iedereen met zijn eigen stoel een plekje rond ‘de kachel van Annoesjka’ te geven. We zaten op dat moment met ongeveer 20 man in de tent, en het was nog niet eens ‘Bingo-‘ donderdag!

Om te duiken troffen we het dit jaar. Er is door velen gedoken, overdag en ook ‘s-avonds. Het weer was goed, het zicht in de Grevelingen redelijk. In de Oosterschelde wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken om toch ook daar nog een paar keer te duiken. Ook de resterende getijdenduiken voor de 2*-opleiding zijn gemaakt.
De foto’s die ik nam, bij elkaar gezet, tellen toch minstens 20 duikers en dan is het zelfs zo dat ik er een paar niet heb kunnen vastleggen op de gevoelige plaat…

We doken minstens 1x per dag. De rest van de tijd werd gevuld met kletsen, XXL-tradities in stand houden, spullen spoelen, biertjes drinken, ei-met-spek eten, om de dag BBQ’en, … en wat nog meer….

Elke avond werd in ieder geval afgesloten in de clubtent, hoog en droog, lekker achter de heg, achter het toiletgebouw, naast die Duitse caravan…
De eerste avonden gezellig, rustig, met een kleiner groepje, chipje, nootje, biertje, wijntje, spelletje en wat slappe klets.

De donderdagavond is traditioneel wat uitbundiger met de Bingo. Quiz-master Danny had ‘m dit jaar goed voorbereid en de balletjes machine bewust thuisgelaten. Nee, dit jaar had ‘ie de disco bij. We hebben gelachen en genoten van een heerlijke Mingo avond, dat is Bingo -B + Muziek! Oude juweeltjes afgewisseld met een rijtje horizontaal van de beste Carnaval krakers. De tent zat- en stond bom vol. Leuk om te zien dat de steeds groter groeiende groep jeugd zich ook prima vermaakte.
Een super leuke avond, voor iedereen jong en oud, behalve de bewoners van die Duitse caravan….

We sloten de week op Zaterdag af met de traditionele en gezellige Hemelvaart-Club-BBQ van de evenementen commissie en het opruimen van de Club- en eigen tent. De zondagochtend vetrok iedereen, voorzichtig van ons veldje.

Ook vernoemenswaardig deze editie is de kans die we allemaal gehad én gebruikt hebben om het Noorderlicht te zien, vanaf de camping en vanaf het strand. Wat een super bonus!

Erik

Posted in Homepage, Verenigings-nieuws, Verslag activiteit.