Verslag Bootduik Tertius (20 okt. 2017)

In het weekend van 20 0ktober 2017 zijn er 13 leden van OWS-Veghel naar het Zeeuwse Bruinisse geweest voor een gezellig duikweekend. Op vrijdag vertrokken we in de namiddag naar bestemming, om daar op tijd in te schepen op de “Tertius” bij schippers Ruud en Elle. Op deze avond is er heerlijk gegeten bij een kroegje in de haven en ’s avond is er nog lekker even geborreld.

Zaterdag: De Quaak en Anna Jacobapolder
De volgende dag stond er om 8:30 uur een heerlijk ontbijt klaar, om zo de buik te hebben gevuld voor deze mooie, verrassend zonnige dag. De boot vaarde uit richting de Oosterschelde, waar we bij “De Quaak” rond 10:50 uur te water gingen. Het zicht was bij deze duik tussen de 2 en de 5 meter en er werden tijdens deze duik vele grote kreeften gezien. Eenmaal weer op de boot werd er door Elle voor een heerlijke uitsmijter gezorgd en hierna zijn enkele duikers boven op het zonnedek van de zon gaan genieten. De tweede duik van deze dag was bij de “Anna Jacobapolder” en hier gingen we om 16:10 uur te water. Het zicht was hier maar 1 tot 3 meter, maar dit mocht de pret niet drukken. Na deze duik zijn we terug gegaan naar de haven, om ons voor te bereiden op de duiken van de volgende dag. Eenmaal gedoucht en wel is er door Elle weer voor heerlijk eten gezorgd en na het eten heeft de nodige humor de avond mogen vullen.

kreeft

Zondag: Dreischor en G26
De laatste dag vertrok te “Tertius” om 9:00 uur naar “Dreischor”, waar de duikers deze duik begonnen om 10:40 uur. Tijdens deze duik was het zicht 10 tot 12 meter en had het water een temperatuur van 14°C op 11 meter. Het was een zeer relaxte duik, omdat er vrijwel geen stroming stond onder water. Echter eenmaal boven in het water koste het door de harde wind enige moeite om weer bij de boot te komen. Ook was er vergeleken de dag ervoor nauwelijks tot geen zon, dus heeft iedereen heerlijk de warmte binnen de boot opgezocht. Ook doordat de buitentemperatuur vrij laag was, zijn er enkele op de boot gebleven in plaats van hen vierde duik te maken. Deze duik was bij boei “G26” en er werd om 14:15 uur te water gegaan. Deze duik was er ook weer goed zicht en zijn er vele kreeften gezien. Na 45/50 minuten toen iedereen weer boven kwam, zijn de spullen ingepakt en is de “Tertius” weer naar de haven gegaan om daar uit te schepen. Eenmaal toen de auto’s weer geladen waren, is dit weekend op zondag avond afgesloten door met zijn alle uit eten te zijn geweest en alle verhalen te hebben gedeeld.

Als het aan ons ligt, zullen we dit zeer geslaagde weekend volgend jaar weer over doen!

Roy

 

Posted in Activiteit, Nieuws, Verslag activiteit.